top of page
Writer's pictureNil Yalçın

Why Marketing Campaigns and Strategies Fail?

Having a perfect product doesn't mean it is successful if not marketed in a suitable way. Marketing is key to have sales. With social media becoming the new and the most powerful way of marketing it can also lead to bigger failures. That is why we see bigger marketing failures in the last decade. (I will not get into this in this article.)

But why does these campaigns fail?

1) Not having a proper target audience:

Sometimes trying new things or trying to be innovative can lead to forgetting about the target audience. It is important to be uniqe but having your target audience and have strategies according to them is the most important part.

2) Not having realistic goals:

Not knowing your brands value and what can be done would be starting a disaster from the start. Also non-realistic goals will definitely set up for failure. Having non-realistic goals are just bad as not having any goals at all.

3) Changing market conditions:

Having flexible strategies and having adaptive strategies can help with these fast-changing industries like mortgage or real estate.

Simply being aware of the obstacles in the industry you are working with and having long term and short term goals as realistic as possible is the way to have good marketing strategies.


Edit:


Mükemmel bir ürüne sahip olmak, uygun şekilde pazarlanmadığı sürece başarılı olduğu anlamına gelmez. Pazarlama satış yapmanın anahtarıdır. Sosyal medyanın pazarlamanın yeni ve en güçlü yolu haline gelmesiyle birlikte daha büyük başarısızlıklara da yol açabiliyor. Bu nedenle son on yılda daha büyük pazarlama başarısızlıkları görüyoruz. (Bu yazıda bu konuya girmeyeceğim.)

Peki bu kampanyalar neden başarısız oluyor?

1) Uygun bir hedef kitleye sahip olmamak:

Bazen yeni şeyler denemek ya da yenilikçi olmaya çalışmak hedef kitlenin unutulmasına neden olabiliyor. Benzersiz olmak önemli ama hedef kitlenizi belirlemek ve ona göre stratejiler oluşturmak işin en önemli kısmı.

2) Gerçekçi hedeflere sahip olmamak:

Markanızın değerini ve neler yapılabileceğini bilmemek, daha baştan felaket başlatmak olur. Ayrıca gerçekçi olmayan hedefler mutlaka başarısızlığa yol açacaktır. Gerçekçi olmayan hedeflere sahip olmak, hiç hedefe sahip olmamak kadar kötüdür.

3) Değişen piyasa koşulları:

Esnek stratejilere ve uyarlanabilir stratejilere sahip olmak, ipotek veya emlak gibi hızla değişen sektörlerde yardımcı olabilir.

İyi pazarlama stratejilerine sahip olmanın amacı, çalıştığınız sektördeki engellerin farkında olmak ve mümkün olduğunca uzun ve kısa vadeyi gerçekçi kılmaktır.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page